Boenden

Kanalvillan

Bengtsfors, Västra Götalands län

Kategori

  • Att göra
  • Boende

Pensionat, vandrarhem, kanotuthyrning och konferens

Vandrarhem samt Pensionat

På en ö i Dalslands kanal, vid Långbrons sluss, omgärdad av en vacker parkliknande trädgård ligger Kanalvillan som tidigare varit tjänstebostad för kanaldirektörer. Nu är det ett pensionat och vandrarhem med anor i snart 150 år tillbaka i tiden. Huvudbyggnaden har tio rum. Enkel-, två-, tre- och fyrbäddsrum med tvättställ. Duschar och toaletter centralt samt matsalar och sällskapsrum. På ön finns också Sjöstugan med två-, tre- och sexbäddsrum, alla med dusch och toalett. Sjöstugan inrymmer också ett komplett självhushållskök med matsal.
Konferensvilla med robust interiör ligger längs kanalen och har en vidunderlig utsikt över sjön Långbrohöljen. I den vackra trädgården finns flera uteplatser med sittgrupper, bryggor, bryggdäck och grillplats vid sjökanten.

Upplevelser och äventyr

Det finns en mängd upplevelser och aktiviteter som paddling med kanadensare, kajaker eller storkanoter för 11 eller 16 personer. Grupputvecklingsbana, dressin-kanotpaket och passagerarbåtsturer. Du kan fiska, vandra eller besöka sevärdheter som Baldernäs herrgård, akvedukten i Håverud, Halmens hus i Bengtsfors etc.
Frukost serveras dagligen under högsäsong och till grupper erbjuder vårt kök allt från husmanskost till trerättersmiddagar under hela året. Under sommarhalvåret erbjuder vi även grillkvällar.

I närheten