Cykelpaket Unionsleden – Gammal kärlek rostar aldrig

Upplev mytiska Båstnäs bilkyrkogård.

I gränslandet till Norge ligger Töcksfors och det mysiga boendet Turistgården. Här startar den första svenska etappen av den nationella cykelleden Unionsleden. Via Unionsleden och en avstickare på ca 10 km – totalt 40 km tur och retur - får du en perfekt dagsutflykt till det numera mytiska och nationellt omtalade Båstnäs Bilkyrkogård. På vägen hit kan man njuta av böljande landskap, utsikt över den vackra sjön Foxen och även passa på att ta sig ett svalkande bad. Avsluta dagen med att ta roddbåten, eller cykeln, från ditt boende till välrenommerade restaurangen Waterside på andra sidan vattnet. Avnjut sedan deras fina trerätters meny medan solen sänker sig över sjön Töck.

Dag 1

Ankomst Turistgården och incheckning samt inlåsning av cykel. Möjlighet att äta på restaurang eller besöka ett av de stora shoppingcentren

Dag 2

Njut av en rejäl frukostbuffé och ladda batterierna inför dagens cykeltur. Hämta ut ert lunchpaket som är packat i minikylbag och levereras i en liten ryggsäck. Hoppa på leden utanför boendet och bege er söderut. Landskapet kring Västra Fågelvik är slående vackert och vill man ta en paus rekommenderas en fika eller en glass på sommarcafét. Efter ca 10 km cykling på leden är det skyltat mot skroten och ni skall svänga av. Väl framme vid Båstnäs kan det vara läge att cykla ner till ångbåtsbryggan och äta ert medhavda lunchpaket.

När dagen är till ända och ni är åter vid boendet väntar en härlig matupplevelse på restaurang Waterside.

Dag 3

Efter en god natts sömn är det dags att äta frukost innan ni checkar ut.

Pris:

1850 kronor/person

  • Del i dubbelrum
  • Frukost
  • Lunchpaket
  • 3- rätters middag

Enkelrumstillägg 500 kronor

Vill du bo i en svit kostar detta 700 kronor extra/ per person

Bokning:

Turistgården Töcksfors

0573-210 40, info@turistgarden.com

Inspiration