Cykelpaket Unionsleden: Moss till Karlstad

Om du gillar cykling, fantastisk natur och tystnad, så kan du se fram emot en cykelsemester i norra Europa, i ett inte mindre än två av de skandinaviska länderna.

Den naturliga skönheten längs Unionsleden är verkligen hisnande och som cyklist är du helt genomsyrad av prakten, som du får under en tur längs Unionsleden, en skyltad rutt från Moss i Norge till Karlstad i Sverige.

Åtta dagars cykelpaket

Alla åtta cykeldagar på denna resa är superspännande och fulla av fantastiska upplevelser som du kommer att bära med dig som oförglömliga minnen. Tänk dig, naturlig skönhet som kännetecknas av en fantastisk variation som fängslar dig varje cykelkilometer. Det börjar på den norska kusten, i Moss, vid stranden av Oslofjorden. Sedan går den genom ett böljande landskap, längs sjöar och kanaler, förbi gamla lanthus, genom skogar och vidsträckta viddergröna ängar. Unionsleden är väl skyltad och lättcyklad på lugna lands- och grusvägar där älgar och rådjur och ibland en räv tittar förvånat upp på den förbipasserande cyklisten.

Stor natur runt om, mellan byar och städer vars namn låter bekanta för de norska och svenska specialisterna: Askim med sina gamla gruvplatser, den trevliga staden Mysen med den gamla fästningen, inredd som krigsmuseum, Faxensjön och Nordmarkens bränneri där du definitivt måste smaka Single Malt Whisky.

Leden förlorar aldrig sin naturliga skönhet, speciellt inte när du kommer in i Dalsland. Denna region, som gränsar till Norge, beskrivs som Sverige i miniatyr. Det här är platsen att vara för "tillbaka till naturen"-upplevelser eftersom sextio procent av Dalsland är skogbevuxen, så naturen är alltid inom räckhåll.

Det är underbart att cykla genom detta område vid slutet av turen, den stora sjön Vänern, en riktig höjdpunkt på den svenska turistkartan.

Det nederländska företaget VOS Travel säljer en färdig plan för din resa. Paketet innehåller bland annat övernattning, frukost, middag och bagagetransport till Karlstad.

Här kan du läsa mer och boka erbjudandet

Inspiration