Från landsbygd till storstad – cykelpaket norr om Vänern på Unionsleden

Cykelpaket över två nätter för den kultur- och naturintresserade med möjlighet till SPA och extra nätter. Ta chansen att uppleva bland annat Sliperiet i Borgvik och Lerinmuseet i Karlstad och transportera dig däremellan i godan ro med cykel. Unionsleden sista etapp är 49,6 km och skär genom den värmländska landsbygden för att avslutas i vår egen lilla ”storstad” Karlstad. Detta är ett cykelpaket som passar de flesta som vill upptäcka och uppleva, men utan att förta sig på cykelsadeln. Unionsleden är en godkänd nationell cykelled som är dragen på lågtrafikerade vägar, erbjuder boenden med cykelvänligt värdskap och en utförlig skyltning.

Dag 1

Ankomst till Kungskvarnen i Borgvik. Här i värmarnas land mellan sjön Värmeln och Vänern har människor bott sedan bronsåldern. Checka in i ert trivsamma rum i ”Futten” - det gamla gästgiveriet - och njut sedan av den unika gamla bruksmiljön. Vi rekommenderar en promenad genom byn och kanske ett besök i konsthallen Sliperiet innan det är dags för er trerättermiddag i den gamla rustika kvarnbyggnaden.

Dag 2

Efter en god natts sömn får ni njuta av en härlig frukost i Kungskvarnens restaurang. Packa ner era lunchpaket och hoppa upp på cykelsadeln. Ni lämnar Borgvik på Unionsleden och cyklar österut. Omgivningen är variationsrik och det är gott om trevliga platser att vila på och äta er lunch. Närmare Karlstad finns både vänerkust och vackra naturreservat som är värda ett stopp. Varför inte cykla ner till Skutberget eller Bomstadbaden för ett svalkande dopp och en fika – klippor eller sandstrand – det väljer ni själva.
Väl framme i vackra Karlstad och Elite Stadshotellet checkar ni in och låser in era cyklar. Hur ni väljer att nyttja vistelsen i Karlstad bestämmer ni själva, men en rekommendation är att låta kroppen ta igen sig på Vana Spa i hotellets regi.

Dag 3

Starta dagen med en dignande frukostbuffé och njut av den Karlstads härliga kulturutbud – både Lerinmuseét och Värmlands museum bjuder på iögonfallande utställningar. Väljer man en extra natt i Karlstad finns trevliga dagsturer för er som cykla mer, bland annat härlig trafikfri cykling söderut till Lillängshamnen på Hammarö eller norrut på Klarälvsbanan.

Transporten åter till Borgvik och Kungskvarnen kan gå antingen med båtbussen från Hammarö eller med taxi. Beställ i så fall resan i samband med bokningen.

Det finns givetvis också möjligheten att lägga till en extra dag och natt i Borgvik om ni vill cykla, vandra eller paddla i omgivningarna.

Transport: Båtbussen lämnar Lillängshamnen enlig tidtabell linje 97 och 98, cyklar välkomna ombord. Grums Taxi tel 0555-61670

Obs! Möjlighet att lämna cykeln på respektive boende för senare upphämtning med bil är fullt möjligt. Nyttjas hyrcykel rekommenderas start i Karlstad.

I paketet ingår:

  • Två nätter (del i dubbelrum) hos Kungskvarnen i Borgvik och Elite Stadshotellet Karlstad
  • 2 x frukost
  • 1 x trerätters middag
  • 1 x tvårätters middag
  • 1 lunchpaket
  • Fri parkering för bil
  • Gratis Wifi

Möjliga tillval:- inträde/artwalk på Sliperiet i Borgvik- inträde Lerinmuseét i Karlstad- Vana SPA – Elite Stadshotellet- Hyrcykel (från Karlstad)- Kajak eller SUP i Borgviks hamn- Kanot i Värmeln, Borgvik

Inspiration: www.hamneniborgvik.se

Inspiration