Se & göra

Nyhet Stolpejakt på Rødenessjøen

Marker, Viken

Kategori

  • Att göra

Nyhet sommeren 2023 - Stolpejakt på Rødenessjøen! Ja du hørte riktig. I Marker kan du nå ta stolpejakten til vanns. Dette er for deg som vil prøve stolpejakt med kano eller kajakk Tips til startsted er på Kroksund (ved stolpe 58) eller Tjuvholmen (ved stolpe 68). Kano kan leies på Joval gård (ved stolpe 65). Utleie må avtales på forhånd. Et par andre tips: hvis du ønsker overnatting i gapahuk finnes det en på Sæterøya og en på tuppen på Tjuvholmen som er til fri benyttelse for allmennheten. Toalettfasiliteter er det også på disse to stedene. På Krone stadion kan man ta en beinstrekk og spille fotballgolf og volleyball. Baller ligger der for gratis utlån. Husk flytevest og vær forsiktig når du ferdes til vanns. God stolpejakt og nyt Rødenessjøens mange muligheter.

Arrangør Marker Orienteringslag.

Stolpejakten er et lavterskeltilbud som foregår i flere nærmiljø i Indre Østfold. Du skal jakte på «stolper» som er plassert ut i sentrumsnære
områder. Du kan gå, løpe eller sykle for å finne stolpene. De fleste av stolpene er også tilgjengelige for rullestolbrukere. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet.

Stolpejakten er et gratis tilbud. Kart og info vil være tilgjengelig flere steder i de ulike kommunene, samt her på hjemmesiden.

Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:

GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol

BLÅ – enkel

RØD – medium

SVART – vanskelig

I närheten