Cykelpaket - Cykla delar av Unionsleden från Baldersnäs

Njut av herrgårdsliv och cykla i storslagen natur, i hjärtat av Dalsland. Nu i sommar öppnar Unionsleden, Sveriges fjärde nationella cykelled. Detta cykelpaket erbjuder ett smakprov av ledens sträckning genom Dalsland. Cykelturen går främst på böljande grusvägar, tur och retur från Baldersnäs till Fröskog och Fengersfors. Fokus ligger på att njuta av smakrika och kulturella upplevelser i kombination med härlig cykling i vacker natur.

Tar ni med egna cyklar så kan ni tvätta av samt låsa in cykeln över natten. Det finns även verktyg att låna.

Vi rekommenderar att ni på ankomstdagen går runt i vår vackra engelska park och ut på Baldersnäs halvö. På kvällen avnjuter ni vår klassiska trerätters meny innan ni sover gott i delat dubbelrum.

När ni vaknat och kanske tagit morgondopp, får ni uppleva vår härliga frukostbuffé. Cykelturen går tur och retur från Baldersnäs till Fröskog och Fengersfors. Här besöker ni Not Quite Fengersfors Bruk, ett kulturcentrum fyllt med konst, hantverk, mat och musik. Stanna gärna till vid Fröskogs vackra träkyrka från 1700-talet, som erbjuder audioguidning.

Lunch äter ni på Not Quite eller så finns det att köpa till en stadig picknicklunch med fyllda termosar att få med er.

När ni cyklat tillbaka till Baldersnäs, finns möjlighet för bad och bastu. Till kvällen serverar vi vår omåttligt populära femrättersmeny. Låt vår hovmästare kombinera vinpaket till er middag för en fulländad smakupplevelse.

Efter att ni sovit gott ännu en natt får ni åter bli mätta av vår fina frukostbuffé innan utcheckning. Kanske tar ni en till cykeltur och/eller en ridtur på Dalslands Aktiviteter?

I paketet ingår:

  • 1 x glas mousserande vin innan middagen
  • 2 x boende i delat dubbelrum
  • 2 x frukostbuffé
  • 1 x trerättersmeny första kvällen
  • 1 x femättersmeny andra kvällen

Pris: från 3500 kr/person i delat dubbelrum. Köp till lunchpaket inkl. fylld kaffetermos för 125kr/person.

Kombinera gärna vistelsen med en tur på Dalslands kanal med någon av kanalbåtarna samt rälsbuss. Cykeln går att ta med på kanalbåten och även rälsbussen men behöver då föranmälas. Eller varför inte en mysig eller kittlande aktivitet på Dalslands Aktiviteter? Det finns även möjlighet att boka cykelguide, för att få det mesta av vårt vackra landskap. Förboka tillägg med reception.

BOKA HÄR

Information om Not Quite

Fler turförslag och mer om att cykla i Dalsland

Närmaste cykeluthyrning är hos Silverlake i Bengtsfors, som även har verkstad www.silverlake.se

Inspiration