Ladda ner GPX-filer

Här hittar du info om hur du laddar ner GPX-filer

Det finns två varianter, beroende på vilken färdriktning du vill cykla, som du kan ladda ner av Unionsleden som GXP-filer, se längst ner på sidan.

Turn by turn.

  1. Ladda ner gpx-filen här från vår hemsida, se nedan. Obs! Det finns två filer en för varje färdriktning, kontrollera så du får rätt så att du blir navigerad åt rätt håll. (I en del appar och cykeldatorer kan man byta riktning på filen, då räcker det att ladda ner den ena filen.)
  2. Har du en smartphone kommer du få en fråga om vilket program (app) som ska öppna filen när den är nerladdad, välj din navigations app.
  3. Unionsleden finns nu sparad som en alternativ rutt i din smartphone som du kan starta när du kommer till oss för en cykeltur.

Positionering

  1. Om du inte har ett program i din smartphone som kan läsa gpx-filer finns det flera olika varianter att ladda ner gratis där du hämtar appar. En app som är enkel, gratis och som används av många heter GPX Viewer. Sök upp den och ladda ner till din telefon.
  2. Ladda ner en av gpx-filerna här från hemsida, se nedan. Vilken spelar ingen roll då appen inte kommer ge dig instruktioner om hur du sk acykla utan bara visar din position och ledens sträckning.
  3. Du kommer få en fråga om vilket program (app) som ska öppna filen när den är nerladdad, välj din navigationsapp (gpx viewer).
  4. Unionsleden finns nu sparad som en alternativ rutt i din smartphone som du kan starta när du kommer till oss för en cykeltur.

Dokument