Mat & Dryck

Oliveriet

Karlstad, Värmlands län

Kategori

  • Cafe/Restaurang

Upplev Italien i Karlstad. Oliveriet är en äkta italiensk restaurang, pizzeria och deli mitt i centrum men lugnt beläget på en vacker innergård.

På Oliveriet tillagas äkta italiensk mat från grunden, även färsk hantverkspasta. Långjästa pizzor gräddas på hög temperatur i en italiensk pizzaugn. Ett besök här är som att komma till Italien en stund. Restaurangen ligger inne på en mysig innergård och har en härlig uteservering på sommaren. Lugnt fast mitt i stan! Oliveriet har egen import av viner och öl från främst Sardinien men även Toscana, Piemonte och Puglia så här kan man prova unika viner från små producenter.

Här erbjuds både deli och evenemang

Oliveriet importerar också delikatesser från familjeföretag i Italien som kryddar sina produkter med kärlek. Andrea är från Sardinien så en stor del av delikatesserna kommer såklart från Medelhavets näst största ö. Det går att köpa delikatesser och presentkorgar och det finns också en webbshop på https://oliveriet.se

Här anordnas även vinprovningar, matlagningskurser och annat som har med Italien och mat och vin att göra.

Äkta italiensk känsla i Karlstad

Att äta på Oliveriet är som att kliva in på en restaurang i Italien. Hela atmosfären andas Italien. Allt från maten, språket och den personliga italienska servicen. Andrea är från den soliga ön Sardinien och Jenny har bott över 10 år i Italien och ätit sig igenom landet. I Italien är mat religion och det är den även på Oliveriet. Ja, Oliveriet är helt enkelt en äkta italiensk restaurang, pizzeria och deli.

Allt lagas från grunden med handplockade råvaror av högsta kvalitet. Oliveriet är Slow-Food och all mat lagas på beställning så det tar kanske lite längre tid att äta här. Råvarorna är utifrån säsong och utöver de italienska delikatesserna så används lokalproducerat när det är möjligt och gärna ekologiskt.

Handikappramp finns från ingången på Älvgatan 3.