Se & göra

Borgviks gård

Grums, Värmlands län

Kategori

  • Kulturmiljö
  • Cafe/Restaurang
  • Sevärdhet
  • Konst/kultur

Mat, konst, kultur och festliga möjligheter erbjuds under taket på den smakligt renoverade ladan från 1800-talet, Borgviks gård.

En av Värmland största ladugårdar, den är 100 m lång och inrymmer restaurang, konsthall, gårdsbutik, café. Ladugården är ett konstverk i sig, väl värt ett besök.

Matbruket

Matbruket Borgviks Gård vill med sitt öppna kök, bar och lounge bjuda upp till möten och samtal över en god bit mat. Med egentillverkade träbord och rustik inredning som toppas med stora fönster som vetter mot den lantliga miljön mixar vi smaker från hela världen.

Vår streetfoodmeny med värmländsk kebab och pizza faller de flesta i smaken och avnjuts särskilt väl på en av våra stora utomhusterrasser. För finsmakaren erbjuder vi också en mer á la carte meny och fikaälskaren får sitt genom våffla, glass eller fikabröd i caféet.

Matbruket Borgviks Gård

Konsthall

Galleri Mats Bergman öppnade sitt första galleri 1984 på Södermalm i Stockholm. Galleriet har sedan dess haft utställningslokaler i Göteborg, Helsingborg, Malmö och Karlstad.

Vi har även deltagit i ett stort antal konstmässor i Sverige och utomlands. Galleriet är numera beläget på Herrhagen i Karlstad. Vi visar grafik, målningar och skulpturer – företrädesvis av nordiska konstnärer. Som galleri kan vi erbjuda det bästa ur den Nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer.

Nu även konsthall i Borgviks gård

Galleri Mats Bergman