Se & göra

Kanoutleie og returtransport, Joval Gård

Marker

Kategori

  • Att göra

Haldenkanalen ligger i kort avstand til Oslo, og med idylliske viker, odder og øyer er det klart for vakre naturopplevelser for deg som ønsker en padletur. Bli en del av naturen når du tar deg nesten lydløst frem uten å skremme dyrelivet rundt deg. Den varierte naturen byr på opplevelser for alle, enten du ønsker en idyllisk padletur med familien eller om du vil ha skikkelig fysiske utfordringer.

Langs kanalen finnes både strender og gapahuker i tillegg til de spektakulære sluseanleggene på Ørje, Strømsfoss og Brekke. Brekke er også Nord Europas høyeste sammenhengende sluse. Å sitte i kanoen mens du blir sluset opp og ned er en spennende opplevelser for både store og små.

KANOUTLEIE HOS JOVAL GÅRD
Hos Joval Gårdkan du leie kanoer. De ordner også med returtransport av kanoene tilbake til utgangsstedet.

Pris - leie av kanoer
Kr. 400,- pr. døgn / 24 timer.

Årer og vester er inkl. i leien.
Men du må oppgi vektklasser du ønsker vester i ved bestillng.
(Dersom de ikke kan etterkomme vektklasser må det evt. medbringes selv.)

Returtransport av kanoer
Returtransport av kanoer kan bestilles.Priser er som følger fra Joval Gård for inntil 8 kanoer:
- Tistedal kr. 1500,-
- Strømsfoss kr. 1250,-
- Skulerud kr. 500,-
- Ørje kr. 500,-

Lås av kanoer
Dere vil få med en kjetting og kodelås til kanoene – som dere bare fester og låser når dere kommer til bestemmelsesstedet.

Persontransport
Person transport må dere ordne selv. Ring Flexx bussen på tlf. 177 og bestill tid. Alternativt er å sette en bil i Tistedal og kjøre annen bil opp. Evt. taxi fra Halden.

Eget ansvar
Padling i kanalen gjøres på eget ansvar. Dersom utstyr ødelegges, stjeles er dette leietakers ansvar, og må erstattes.


------------------------------------------------------------

PRAKTISK INFORMASJON TIL DEG SOM SKAL PADLE KANO I HALDENKANALEN
Haldenkanalen er en 8 mil lang vannvei fra Skulerud i Aurskog-Høland, Akershus til Tistedal i Halden, Østfold. Her er det duket for mange fine kanoturer og det er tilrettelagt flere leirplasser langs kanalen med flotte laftede gapahuker – som det er gratis å benytte. Førstemann til mølla prinsippet.


Haldenkanalen fra nord til sør
Her er en liten beskrivelse av hvordan en tur gjennom kanalen kan se ut.


Slusene
Fra Ørje til Tistedal er det 3 sluseplasser; Ørje, Strømsfoss og Brekke.Sistnevnte har Europas høyeste sammenhengende slusetrapp på 27 m. Sluseanleggene er betjent i sesong - fra siste lørdag i mai til siste søndag i august. Informasjon om åpningstider, priser og hvordan du går frem for å bestille sluseing finner du her for


Kart / gapahuker.
Det er flere gapahuker langs kanalen. Gapahuker er gratis å benytte – Førstemann til mølla. De er markert med svarte rubrikker i kartet.
Her har du elektronisk link til kart. https://issuu.com/suverenkommunikasjon2009/docs/haldenkartet_digital?fr=sODJmOTc4OTk3MA

I närheten