Se & göra

Kanoutleie, Joval Gård

Marker, Viken

Kategori

  • Att göra

Haldenkanalen ligger i kort avstand til Oslo, og med idylliske viker, odder og øyer er det klart for vakre naturopplevelser for deg som ønsker en padletur. Bli en del av naturen når du tar deg nesten lydløst frem uten å skremme dyrelivet rundt deg. Den varierte naturen byr på opplevelser for alle, enten du ønsker en idyllisk padletur med familien eller om du vil ha skikkelig fysiske utfordringer.

Langs kanalen finnes både strender og gapahuker i tillegg til de spektakulære sluseanleggene på Ørje, Strømsfoss og Brekke. Brekke er også Nord Europas høyeste sammenhengende sluse. Å sitte i kanoen mens du blir sluset opp og ned er en spennende opplevelser for både store og små.

Flytevester og årer er inkludert, mendu måoppgi vektklasserdu ønsker vester i. (Dersom vi ikke kan etterkomme vektklasser må dette evt. medbringes selv.)

Praktisk informasjon til deg som vil padle kano i Haldenkanalen Haldenkanalen er en8 mil langvannveifra Skulerud i Aurskog-Høland, Akershus til Tistedal i Halden, Østfold. Her er det duket for mange fine kanoturer og det er tilrettelagt flere leirplasser langs kanalen med flotte laftede gapahuker – som det er gratis å benytte. Førstemann til mølla prinsippet.

Haldenkanalen fra nord til sør Her er en liten beskrivelse av hvordan en tur gjennom kanalen kan se ut.

Slusene Fra Ørje til Tistedal er det 3 sluseplasser; Ørje, Strømsfoss og Brekke. Sistnevnte har Europas høyeste sammenhengende slusetrapp på 27 m.

Pris - leie av kanoer Kr. 400,- pr. døgn / 24 timer. Returtransport av kanoer Returtransport av kanoer kan bestilles.Priser er som følger fra Joval Gårdfor inntil 8kanoer: - Tistedal (55km) kr. 1500,- - Strømsfoss 24 km kr. 1250,- - Skulerud 25 km kr. 500,- - Ørje kr. 500,- Prisen er inkl. 25% mva.

Betaling Betaling av leie gjøres alltid i forkant av utleie. Man kan da vipse beløpet, eller evt. betale kontant dersom det er kort tid til utleie. Årer og vester er inkl. i leien. Mendu måoppgi vektklasserdu ønsker vester i. (Dersom vi ikke kan etterkomme vektklasser må det evt. medbringes selv.)

Kart / gapahuker. Gapahuker er gratis å benytte – Førstemann til mølla. De er markert med svarte rubrikker i kartet. Her har du elektronisk link til kart. https://issuu.com/suverenkommunikasjon2009/docs/haldenkartet_digital?fr=sODJmOTc4OTk3MA

Slusing 29. mai – 29. august - 2021 På strekket mellom Ørje og Tistedal vil du finne 3 slusesteder; Ørje, Strømsfoss og Brekke. Mer info om tider og priser i slusene ser du på https://www.visitoestfold.com/no/indre-ostfold/artikler/haldenkanalen/publikum-slusing-i-haldenkanalen/

Dere må ringe i forkant for å bestille slusing – 69 81 12 00 kan gjøres kort tid i forveien. De er ikke betjent til enhver tid, men har tilgjengelig personale på oppgitte tidspunkter som kommer dersom du har bestilt.

Det er mulig å ta kanoene rundt slusene dersom dere ikke ønsker å sluse / utenfor sesong.

Lås av kanoer Dere vil få med en kjetting og kodelås til kanoene – som dere bare fester og låser når dere kommer til bestemmelsesstedet.

Persontransport Person transport må dere ordne selv. Ring Flexx bussen på tlf. 177 og bestill tid. Alternativt er å sette en bil i Tistedal og kjøre annen bil opp. Evt. taxi fra Halden.

Eget ansvar Padling i kanalen gjøres på eget ansvar. Dersom utstyr ødelegges, stjeles er dette leietakers ansvar, og må erstattes.

I närheten