Boenden

Villa Weidling B&B

Åmål, Västra Götalands län

Kategori

  • Boende

Personligt Bed & Breakfast i hjärtat av Dalsland

Charmiga rum med gammalt och nytt

Villa Weidling Bed & Breakfast har fyra rum. Du kan välja mellan att bo i något av de två rummen i huvudbyggnaden eller om du vill bo lite avsides kan du välja att bo i en av gäststugorna. Oavsett vilket rum du väljer så är rummen personligt inredda för att skapa en så hemtrevlig miljö som möjligt.

Till frukost serveras nygräddat bröd från bageriet Brukets Godaste och honung från någon av Dalslands biodlare, övriga varor är om möjligt närodlade, ekologiska eller kommer från den egna trädgården.

Konst och kultur mitt i skogen

Endast en kort promenad från Villa Weidling B&B hittar du Fröskogs vackra spånklädda träkyrka från 1700-talet med målningar av Hans Georg Schüffner.

På det gamla pappersbruket i Fengersfors finner du Not Quite, ett levande kulturcentrum och nätverk för konstnärer, hantverkare och formgivare. Här råder en sjudande kreativitet med ateljéer, verkstäder, konsthallar, galleri, butik och café. Är du dessutom intresserad av industrihistoria finns en hel del av de gamla maskinerna kvar.

Naturupplevelser nära dig

Upptäck den vackra och varierande naturen i det dalsländska landskapet. På Villa Weidling B&B har du den nya vandringsleden Vandra i Ronjaland direkt utanför dörren. Den ger möjlighet till både kortare och längre turer. Området är starkt kuperat och bjuder på fina vyer över omgivningarna. Och vill du ansluta till Pilgrimsleden så ligger den endast 6 km från Villa Weidling.
För dig som älskar att cykla passerar både Unionsleden och Vänerleden Villa Weidling B&B.

I närheten