Se & göra

Rutetur med D/S Turisten i 2022 på Haldenkanalen

Viken

Kategori

  • Att göra

Slusetur med DS Turisten:

Lørdag 13. august kl. 16.00 Fra Strømsfoss til Ørje. Billettpris kr. 475,- Lik pris barn, honnør og voksen.

Bli med på en sjøreise på Haldenkanalen og nyt vakker natur i flotte omgivelser.

Prisen er pr. person og inkl. kun båttur, men det er mulighet for å kjøpe middag, pølse, vafler, snacks, is og brus ombord. Båtturen tar ca. 3 timer.

Returbuss koster kr. 150,- og bestilles samtidig med båtbilletten.

Billett bestilles på telefon 90830597 eller på mail ds.engebret.soot@gmail.com Les mer på: www.dampbåt.no

_ DS Turisten er selveste dronningen i Haldenkanalen. DS Turisten ble bygget for å frakte passasjerer og gods mellom Tistedal og Skulerud, med i alt 11 anløpssteder. Turen tok ca. 9 timer, og det ble etter hvert en attraktiv rundtur med tog fra Oslo til Halden, så med båt til Skulerud for til slutt å ta toget fra Skulerud tilbake til Oslo._

Båten var i aktiv tjeneste fra 1887 til 1963, og båten ble senket i Femsjøen i 1967. Båten ble lokalisert i 1994 og senere hevet. Båten lå lenge i Tistedal for restaurering av skroget og ble senere overført til verft for komplett restaurering til opprinnelig stand.

Etter 12 år under kyndig restaurering til flere titalls millioner kroner var båten tilbake i kanalen i 2009. Skipet fikk en fantastisk mottagelse ved tilbakekomsten til vassdraget. Etter 30 år på Femsjøens bunn og 12år under kyndig restaurering til flere titalls millioner kroner, var dampskipet klar for en ny æra.

Charterturer DS Turisten kan også chartres for en hyggetur på Haldenkanalen. Sett en helt spesiell ramme og atmosfære rundt ditt arrangement - det være seg firmaturer, selskap, jubileum, bryllup med mer. Turen skreddersys etter dine ønsker.

Se ogsåminikanalturer med DS Hans lørdag / søndag 13/14. august

​​​​​

I närheten