Se & göra

Fuglekikking med lokal guide

Marker

Kategori

  • Att göra

Er du en begynnende fugleinteressert? Eller er du en ivrig fuglekikker som bare trenger en lokal til å vise hvor artene finnes? Uansett hvilke forkunnskaper du har, vil vi gi deg en god naturopplevelse med fugler i fokus.

Den guidede fugleturen ledes av Nikolai Aarseth Krøgenes som er utdannet økolog og har en spesielt stor interesse for fugler. Til daglig jobber han som konsulent i det Ørje-baserte selskapet Utmarksforvaltningen og på fritiden setter han blant annet opp reder til fiskeørn langs Haldenkanalen. Han kan skreddersy et opplegg for enkeltpersoner eller grupper i de fleste områder i nærheten av Haldenkanalen. Vårens turforslag som kan passe de fleste er Gjølsjøen fugletårn.

Gjølsjøen fugletårn
Gjølsjøen er en grunn næringsrik innsjø omgitt av kulturlandskap og store skogsområder. Den gode næringstilgangen legger grunnlaget for en stor artsrikdom i sjøen. Her hekker mange spennende fuglearter, og stedet er en viktig rasteplass under vårtrekket. Sjansen er stor for å se både jaktende rovfugl og sjeldne våtmarksfugler som for eksempel sivhauk, lerkefalk og vannrikse.

Oppmøte: Parkeringsplass Brårudtangen ved siden av Sluseporten BåtCafé, Engebret Soots vei 14. Dere kan få skyss i bilen til guiden eller kjøre egen bil til Gjølsjøen.

Varighet: 2 timer

Utstyr:Klær etter vær (det blir fort kaldt når man står stille). Vi har med kikkerter til opptil 10 personer.

Pris: 1200 kr for opptil fire personer, deretter 200 kr ekstra per person

For mer informasjon og bestilling kontakt Nikolai Aarseth Krøgenes på telefon 984 43 620 eller e-post nikolai@ufas.no.

I närheten