Boenden

Högsbyns Fritidscenter

Bengtsfors, Västra Götalands län

Kategori

  • Att göra
  • Boende
  • Service

Naturnära upplevelser mitt i Dalsland

Hyr kanot, båt eller ge dig ut på en vandring

Det finns många stora sjöar och vandringsleder i omedelbar närhet, exempelvis Pilgrimsleden i norra Dalsland. Högsbyns Fritidscenter är med andra ord en perfekt utgångspunkt för dig som vill uppleva naturen, oavsett om det är till fots, i en kanot eller på mountainbike. Precis intill campingen finns dessutom ett naturreservat med hällristningar från bronsåldern.

Det är heller inte långt till några av Dalslands främsta sevärdheter som Akvedukten i Håverud, Dals Rostock med sin örtagård och miniatyrtågstation, Baldersnäs Herrgård eller Bengtsfors där du kan åka dressin, besöka Halmens Hus eller börja din resa med kanalbåten.

Camping, stugor och café

Det mysiga campingområdet sticker ut på så vis att alla campingplatser har utsikt över sjön Råvarpen. Det finns även stugor, i några olika storlekar, varav vissa har egen badstrand. Sommartid finns ett helgöppet café på campingen.

Lägergård för större samlingar

Ett stenkast från sjön ligger lägergården, vackert inbäddad i grönska. Den består av två byggnader med sovsalar för sammanlagt 60 personer och köksutrustning för 80 personer. I omgivningarna runt omkring finns det en fotbollsplan, många promenadstigar och mycket att upptäcka i naturen.

I närheten