Se & göra

Askim Museum, Askim

Indre Østfold, Viken

Kategori

  • Sevärdhet

Askim Museum
Museet ligger vakkert til på Grøtvedtåsen og består av et gårdstun med to våningshus, driftsbygning, stabbur og kjone. Nedenfor ligger Kjøbmandsgaarden, hvor halve første etasje er innredet som en gammel landhandel. I annen etasje er det fine stuer og et kjøkken fra 1950-årene.

Askim museum magasin.
På området ligger også museets magasin. Dette ligger under Randulfstua selskapslokaler. Her finner du varierende utstillinger. For øyeblikket er det en stor utstilling fra Askim gummivarefabrik /Viking-Askim Her har de også sitt gjenstandslager. Magasinet et åpent fra mandag-torsdag kl. 09.00-12.00. Avtaler kan gjøres til post@askimmuseum.no

Naturparken / Vikingplassen
Mot vest er det opparbeidet en naturpark, eller Vikingplassen som SFO og elever kaller den. Parken er åpen og gratis for alle. Her kan du grille og orientere deg i flor og fauna. På området finner du et amfi med lys rundt, men også en liten grillhytte. Utmerket plass for familiepicnic.

Randulfstua selskapslokale
Askim museum er en nydelig plass hvor det er populært å holde sitt selskap. Se mer info

Åpningstider
Askim museum eies og drives av Askim historielag. Åpent om sommeren. For åpne dager og guiding med guide se her. Avtaler utenom åpningstidene kan gjøres til post@askimmuseum.no.

Askim lokalhistoriske arkiv
I «Klokkergården» i Kirkegata 12 finner du Askim lokalhistoriske arkiv. Her registreres og skannes bilder og tekst. I samlingen har de flere hundre tusen fotomotiv. Antall digitaliserte bilder nærmer seg 200.000. Arkivet er åpent fra onsdag-torsdag kl. 09.00-12.00. Avtaler kan gjøres til post@askimmuseum.no

I närheten