Se & göra

Askim Museum

Indre Østfold, Viken

Kategori

  • Sevärdhet

Museet ligger vakkert til på Grøtvedtåsen, og består blant annet av et gårdstun med to våningshus, driftsbygning, stabbur og kjone. Her kan du også se Kjøbmannsgaarden som på ett rom i første etasje er innredet som en gammen landhandel. I andre etasje er det fine stuer og, og et tredje rom er innredet som et kjøkken fra 1950 årene. Samlingene har mange interessante gjenstander som alle gir et godt inntrykk av våre forfedres liv og daglige virke.

Askim museum eies og drives av Askim historielag. Museets bygninger er plassert slik de lå på en middels stor gård i Askim i midten av forrige århundre. De ligger i en firkant rundt et tun, og alle innganger vender ut mot tunet.

Utstillingen av gjenstander fra Askim Gummivarefabrik/Viking Askim i kjelleren på Randulfstua er vanligvis åpen onsdager fra klokka 9 til 12.
I ferietid og ved høytider holdes stengt.

Askim historielag driver også Askim lokalhistoriske arkiv som ledes av et utvalg oppnevnt av Askim historielags årsmøte, og holder til i Klokkergården,Kirkegata 12. Det er et av Askimbyens eldste hus, bygget på gården vestre Henstads grunn i 1854.

Arkivet omfatter lokalhistoriske bøker, dokumenter, filmer og lydopptak fra Askim, samt flere tusen fotografier med motiver fra ca år 1900 og fremover.

Arkivet er åpent mandag til torsdag 09:00 til 12:00. Første mandagskveld i måneden (fra kl 18) har vi åpent hus der interesserte kan komme med spørsmål i forbindelse med slektsforskning eller lete i arkivene. Litt mer ustabile åpningstider i sommerhalvåret.

I närheten