Se & göra

D/S Turisten: Båttur på Haldenkanalen

Marker

Kategori

  • Att göra

DS Turisten er selveste dronningen i Haldenkanalen. DS Turisten ble bygget for å frakte passasjerer og gods mellom Tistedal og Skulerud, med i alt 11 anløpssteder. Turen tok ca. 9 timer, og det ble etter hvert en attraktiv rundtur med tog fra Oslo til Halden, så med båt til Skulerud for til slutt å ta toget fra Skulerud tilbake til Oslo.

Båten var i aktiv tjeneste fra 1887 til 1963, og båten ble senket i Femsjøen i 1967. Båten ble lokalisert i 1994 og senere hevet. Båten lå lenge i Tistedal for restaurering av skroget og ble senere overført til verft for komplett restaurering til opprinnelig stand.

Etter 12 år under kyndig restaurering til flere titalls millioner kroner var båten tilbake i kanalen i 2009. Skipet fikk en fantastisk mottagelse ved tilbakekomsten til vassdraget. Etter 30 år på Femsjøens bunn og 12år under kyndig restaurering til flere titalls millioner kroner, var dampskipet klar for en ny æra.

Ruteturer
DS Turisten går vanligvis i rute enkelte dager i sommersesongen. Ruteturene med DS Turisten er veldig populære, så pass på å bestill din billett tidlig.

Se sommerens avganger og forhåndsbestill billetter på: www.dampbåt.no

Charterturer
DS Turisten kan også chartres for en hyggetur på Haldenkanalen. Sett en helt spesiell ramme og atmosfære rundt ditt arrangement - det være seg firmaturer, selskap, jubileum, bryllup med mer. Turen skreddersys etter dine ønsker.

Selskapslokaler
Du kan leie "D/S Turisten" til å arrangere møter, selskaper, vennetreff, bryllup med mer i en helt spesiell atmosfære. De påtar seg arrangementer med mat, oppdekking og kan gjøre strandhugg etter personlige ønsker.

Deres hovedbase er Ørje Brug, men kan også chartres fra andre steder.


​​​​​

I närheten