Mat & Dryck

Nordmarkens Destilleri

Årjäng, Värmlands län

Kategori

  • Service
  • Cafe/Restaurang

Nordmarkens Destilleri tillverkar egen maltwhisky och erbjuder exklusiva whiskyprovningar.

Gunnar, Morgan och Ingmar, startade år 2014 företaget som har sin hemvist i Holmedal utanför Årjäng omgivet av vajande kornfält, den värmländska storskogen och vattendrag med härligt friskt vatten. Deras vardag fylls med en drivkraft att med egenproducerad maltwhisky och vodkabaserade, karaktärsfulla drycker som bas erbjuda exklusiva och innovativa dryckesupplevelser till alla som vill uppleva det stora extra i mindre hantverksproducerade dryckesbatcher. I deras whiskydestilleri produceras en fruktig råsprit baserad på bland annat svensk ekologisk kornmalt som sedan får mogna i speciellt utvalda ekfat av olika typer, till fulländade exklusiva whiskykaraktärer av svensk singlemalt-typ. Man erbjuder även köp av så kallad whisky - privatfat samt möjligheten att som kund medverka vid produktion av sin egen gin.

Man har även utvecklat ett antal vodkabaserade produkter med tanken att skapa smakupplevelser utöver det vanliga. Samtliga produkter (vodka, snaps, Limoncello, Falubrännvin) är baserade på deras krispiga vodka producerad av svenska råvaror.

Nordmarkens Destilleris Aqvavit serverades vid 2018 års Nobelfest. Vid destilleriets besökscenter med restaurang/café erbjuds dryckesprovningar baserade på lång erfarenhet av whiskyprovningar, öl- och snapsprovningar. Även arrangemang inklusive övernattning och kringaktiviteter kan ordnas.

I närheten